www.voorjemobiel.nl

Hoofdpagina - Unlocken F.A.Q.
Veelgestelde vragen over het unlocken van je mobiel

Gezien de vele vragen die wij elke dag krijgen over het unlocken van je mobiel, hebben we deze pagina opgesteld. Op deze pagina staan de meest gestelde vragen (en antwoorden) over het unlocken van je mobiel.

Vragen en antwoorden


Vind hier al jouw vragen en antwoorden over het unlocken van je mobiel!

Na het unlocken van je mobiel, kun je een andere SIM kaart in je telefoon doen (ongeacht welk netwerk!) en hij zal gewoon normaal werken!

Geen vragen? Begin dan gelijk met je mobiel handmatig unlocken!

Inhoudsopgave

 1. Wat is een SIM?
 2. Wat is unlocken?
 3. Kan het unlocken door mijn provider achterhaald worden?
 4. Zal mijn huidige provider het erg vinden als ik mijn mobiel unlock?
 5. Is het unlocken van mijn mobiel legaal?
 6. Kan mijn provider mijn mobiel ongemerkt weer opnieuw locken?
 7. Hoe kom ik erachter of mijn mobiel gelocked is of niet?
 8. Hoe weet ik of mijn mobiel te unlocken is?
 9. Hoe unlock ik mijn mobiel?
 10. Hoe test ik of mijn mobiel succesvol unlocked is?
 11. Mijn mobiel is unlocked maar de naam van de vorige provider verschijnt nog steeds in beeld?
 12. In welke landen zal mijn ge-unlockte mobiel gaan werken?
 13. Moet ik bij elke nieuwe SIM mijn mobiel opnieuw unlocken?
 14. Waarom zou ik mijn mobiel willen unlocken?
 15. Andere vragen?

Veelgestelde vragen

Wat is een SIM?
SIM is een afkorting voor Subscriber Information Module. Van je provider krijg je een SIM-kaart waarmee kunt bellen en gebeld kunt worden. Op deze kaart staat een uniek nummer waardoor je provider jou kan vinden wanneer iemand naar jou toe belt. Jouw telefoonnummer is dus niet gekoppeld aan jouw telefoon maar aan de SIM-kaart die je erin doet.

Wat is unlocken?
Het geweldige van de SIM kaart is dat je deze in principe voor elk gewenste mobiele telefoon kan gebruiken. Deze kaart is dus niet afhankelijk van jouw huidige mobiel!

Maar... sommige providers locken je mobiel door jouw mobiel zo te programmeren zodat deze alleen gebruikt kan worden voor SIM-kaarten van de desbetreffende provider. Hierdoor blijf jij dus langer afhankelijk van je provider.

De programmeercode terugdraaien, zodat je mobiel weer gebruikt kan worden voor elk andere SIM-kaart, is nou unlocken!

Kan het unlocken door mijn provider achterhaald worden?
Dit weten we niet zeker. Wanneer de provider fysiek toegang hebben tot je mobiel, dan kunnen ze het zeker achterhalen. Maar of het ook draadloos via het netwerk kan, dat weten we niet. Het is sowieso mogelijk dat de provider met je mobiel kan communiceren (anders kon je ook nooit gebeld worden!). Wellicht bestaat er een communicatieprotocol waarmee je mobiel doorgeeft of deze unlocked is of niet.

Zal mijn huidige provider het erg vinden als ik mijn mobiel unlock?
Waarschijnlijk niet! Dit is het hele stomme van unlocken. Jij krijgt pas een mobiel van je provider wanneer je een 1-jarig of 2-jarig contract bij hun hebt getekend. Dit betekent dat je sowieso al gedurende deze periode een maandelijks bedrag aan de provider moet betalen. Als jij nu je mobiel unlocked en met een andere provder belt, dan scheelt het hun alleen maar geld!

Dus waarom zouden zij zich nog zorgen over mobiel maken? Volgens het contract betaal je al gedurende x-aantal maanden een bepaald bedrag aan hun. Of jij verder nog gebruik maakt van hun service of niet, zal hun waarschijnlijk niet veel uitmaken.

Is het unlocken van mijn mobiel legaal?
Wanneer het JOUW mobiel is, dan mag jij ermee doen wat JIJ wilt! Hiervoor moet uiteraard is het contract geraadpleegd worden. Hierin staat namelijk wanneer de mobiel werkelijk onder jouw bezit valt. Dit kan zijn op het moment wanneer jij het contract tekent maar het kan ook pas aan het eind van het contractduur zijn. Raadpleeg hiervoor dus jouw contract!

Verder heeft de Opta de regel ingesteld dat jouw provider op z'n minst de kosten van hun investering uit het abonnement mogen halen. Voor meer informatie over wat de Opta zegt over het verwijderen van de simlock verwijzigen we je door naar deze pagina.

Kan mijn provider mijn mobiel ongemerkt weer opnieuw locken?
Theoretisch is dit mogelijk. De provider kan via het netwerk je mobiel weer opnieuw locken wanneer zij dat willen. Echter is ons niet bekend dat de Nederlandse providers dit ook doen.

Hoe kom ik erachter of mijn mobiel gelocked is of niet?
Dit is erg gemakkelijk. Leen de SIM-kaart van een vriend of vriendin die aangesloten is bij een andere provider en doe deze kaart in jouw mobiel. Werkt deze normaal zoals het hoort, dan is je mobiel NIET gelocked. Krijg je een of andere foutmelding te zien, dan is je mobiel WEL gelocked.

Hoe weet ik of mijn mobiel te unlocken is?
Tegenwoordig zijn alle mobiele telefoons te unlocken. Per telefoon en aangesloten provider werkt de unlock procedure anders maar het is mogelijk.

Hoe unlock ik mijn mobiel?
Na een bepaalde periode moet een provider in Nederland GRATIS jouw mobiel laten unlocken. Hoe je dit moet doen verschilt per mobiele telefoon en provider. Een methode die gratis is, is je mobiel handmatig unlocken. Dit kost wel even wat moeite maar lukt uiteindelijk voor 100%!

Voor de luie mensen onder ons, hebben we ook nog de betaalde unlock service. Hiervoor kun je lekker in je luie stoel blijven zitten en alles via het Internet regelen!

Hoe test ik of mijn mobiel succesvol unlocked is?
Doe een SIM-kaart van een andere provider erin en kijk of deze combinatie gewoon werkt zoals het hoort. Je moet dus gewoon kunnen bellen en gebeld worden. Werkt dit? Dan is je mobiel succesvol unlocked!

Mijn mobiel is unlocked maar de naam van de vorige provider verschijnt nog steeds in beeld?
Deze logo heeft niks te maken met het unlocken of locken van je mobiel. Ongeacht welk SIM-kaart in je mobiel zit kun je deze logo apart instellen. Om je mobiel leuk op te vrolijken ga naar onze mobiele logo sectie!

In welke landen zal mijn ge-unlockte mobiel gaan werken?
Elk land heeft z'n eigen frequentie waarop de mobiele telefoons werken. Wanneer je naar het buitenland gaat, zul je eerst moeten controleren of je huidige mobiel de frequentie van het land ondersteunt. Raadpleeg de documentatie van je mobiele telefoon om te kijken welke frequenties je mobiele telefoon ondersteunt.

Ga naar deze pagina om te kijken welk frequentie elk land gebruikt voor de mobiele telefonie.

Moet ik bij elke nieuwe SIM mijn mobiel opnieuw unlocken?
Nee. Als je mobiel eenmaal unlocked is, dan is hij vrij van SIM beveiliging. Dit betekent dat je mobiele telefoon vrij is om elk willekeurig SIM-kaart te gebruiken, ongeacht welk netwerk.

Waarom zou ik mijn mobiel willen unlocken?
Er zijn een aantal redenen waarom jij je mobiel zou willen unlocken. Hier de meest voorkomende voorbeelden:

 1. Je verandert van netwerk en hebt een nieuwe telefoon gekregen maar je vind je oude toch fijner. Is deze gelocked, dan zul je deze eerst moeten unlocken voordat je hem kunt gebruiken bij je nieuwe provider.
 2. Je wilt voor een korte periode de mobiele telefoon met een vriend of vriendin ruilen. Om te kijken of je die van hem/haar fijn vindt. Beide telefoons moeten in dit geval eerst unlocked worden (niet als jullie beide zelfde provider hebben).
 3. Je gaat naar het buitenland en wilt gebruik maken van een buitenlandse service provider. Het is mogelijk gebruik te blijven maken van je provider die je in Nederland hebt door 'roaming' maar hiervoor worden extra kosten berekend. Wellicht is het goedkoper om een pre-paid kaart te kopen in het buitenland ;)

Andere vragen?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via de mail.
Wij zullen deze dan z.s.m. behandelen.

terug naar boven

GSM Wallpapers

Linkpartners

© Copyright 2005-2017 Mofox Internet Productions - Alle rechten voorbehouden.